Obecní úřad
 
Základní informace (fakta o obci, důležité adresy)
 
Úřední deska
 
Stavební uzávěry  
 
Zápisy a usnesení zastupitelstva
 
Zápisy a usnesení rady
 
Vyhlášky
 
Rozpočet
 
Volby - referenda archiv
 
Služby občanům
(bezplatná inzerce)
 
Elektronická podatelna
 
Tarify
 
Základní škola
 
Hasiči
 
Návštěvní kniha
 
 
 
Zájmová činnost
 
Fotogalerie
života v obci
 
Kalendář akcí
 
Z historie Zvole
Střípky z obce
Archiv Zvolských novin
Stránka osady Černíky
Jak třídit odpad
 
Zpět na hlavní stránku
 
 
Města a obce online - portál územní samosprávy
 
hosted by ACTIVE 24
 

Naši stránku si právě prohlíží

Celkem má od Velikonoc 2007
shlédnutých stránek:

Kolik nás navštívilo lidí
(od 1.5.2007):

počítadlo.abz.cz

BlueBoard.cz

Oddíl Dráčata

Náš oddíl „Zvolská“ Dráčata vznikl v září roku 1991 a byl zaregistrován pod číslem 5204 při Asociaci turistických oddílů mládeže A-TOM. Jak už je z přívlastku zřejmé, působí v naší obci Zvole u Prahy. Byl založen dvěmi nadšenkyněmi Ivou Valtrovou a Lenkou Netopilovou, které měly již tenkrát plné ruce práce se svými vlastními ratolestmi, ale nebály se i přesto pustit se do takovéhoto typu volno-časové aktivity. Na svém počátku čítala členská základna okolo padesáti Dráčat. Z této členské základny postupem času vykrystalizovalo stálé jádro členů, které se v dnešní době oddílovou činností i nadále zabývá. Dráčata letošním rokem načala již 17. rok své existence a pevně věříme, že za 3 roky oslaví své 20. jubileum. Aktuálně se počet stálých členů šplhá ke dvaceti.

Jsme oddílem zaměřeným na pěší turistiku, pobyt v přírodě, její poznávání a ochranu. Navštěvujeme také různé kouty naší republiky – zajímavá města, místa a krajinu obecně. Učíme se základním šifrovacím abecedám a znakům, jako je např. Morseova abeceda, dále vázání různých druhů uzlů, umění číst v mapě, orientovat se v neznámém terénu, zdravovědě a umění poskytnout první pomoc a další. Náplní našich oddílových akcí jsou právě tyto činnosti, ale také různé hry – celoroční, celotáborové ale i jiné. Mezi tyto akce patří pravidelné oddílové schůzky, jednodenní výpravy, víkendové či vícedenní výpravy a v neposlední řadě čtrnáctidenní letní tábor. Počet účastníků letního tábora se obvykle pohybuje kolem třiceti.

V současné době máme oddílovou základnu v klubovně Zahrádkářů ve Zvoli, kteří nám propůjčují svůj objekt k našim schůzkám. Schůzky jsou ve středu vždy 1x za 14 dnů v lichých týdnech od 17´00 do 19´30hodin.

Plánované akce pro školní rok 2007-2008:
31.ledna – 3.února prodloužená víkendová výprava na naše České hory za zimními sporty (sáňky?, běžky?, sjezdovky?, pytel?)
19. – 24. března prodloužená víkendová výprava „aneb jak se ulít před koledníky“
30. dubna – 4. května prodloužená víkendová výprava - „výsadek“ do Janova
9. srpna – 23. srpna Letní Tábor RAPŠACH

Telefonní spojení na vedoucí:
Pavel Ebr 737 427 125
Webové stránky, kde naleznete fotografie z proběhlých akcí: www.sosta.rajce.net

Zpět na hlavní stranu